encouragement coaching | training | ontwikkeling

 bel voor een orienterend gesprek: 06 55 35 63 24.

Over Encouragement

 

Van alle markten thuis

De psycholoog - Je zult merken dat ik dieper kan gaan in de gesprekken als jij daarvoor kiest. Maar het hoeft niet.

De trainer - Naast mijn eigen bureau werk ik ook als freelance trainer bij Schouten & Nelissen. Is je behoefte meer van praktische aard, dan kunnen we gaan spelen.  Mijn hoofd is net een harde schijf en op het moment dat je mij een haakje geeft, wordt de wereld net wat minder complex aan de hand van een anekdote, een model, checklist of een korte theorie. Zo kun je meteen aan de slag met jouw nieuwe inzichten.

De adviseur - Mijn carriere liep niet in rechte lijnen: communicatieadviseur, kwaliteitsmanagement, office engineering, ict implementaties, business consultancy, organisatie-ontwikkeling voor diverse opdrachtgevers bij verschillende organisaties. Ik kan daarom snel schakelen en aansluiten bij jouw wereld.

De ontwikkelaar - Met mijn zus, grafisch ontwerper Evelyne Kramer van FlowMo heb ik Mapping The Future ontwikkeld. Een drie dimensionele tool, die teams, individuen en bedrijven helpt om in 12 stappen de toekomst, bestemming en identiteit in kaart te brengen. Voor kindercoaches en onderwijsbegeleiders ontwikkelden we de wat meer speelsere variant: De Wens, de Wijsheid en het Wonderspel.

De onderzoeker - Ik heb verschillende tools tot mijn beschikking waarmee ik je kan helpen om je profiel in kaart te brengen en jouw groeipotentieel te duiden. Als je systemisch een complexe situatie wilt kijken, dan kunnen we samen jouw situatie visualiseren en meetbaar maken. Via Broadview verken je het bredere perspectief om zo te komen tot een oplossing die hout snijdt. 

Over Elysa Kramer


Elysa Kramer, dat ben ik. Psycholoog, coach, trainer en ontwikkelaar. In de MBTI Typologie ben ik een ENFP (de inspirator). Ik ben ondernemer, moeder, leergierig,  een vakidioot, muziekliefhebber en altijd bezig. Best veel. Daarom ben ik altijd op zoek naar balans.

Logische stappen

Het was niet meer dan logisch dat ik na mijn VWO Sociale & Organisatiepsychologie ging studeren. Operatie Centurion, de grote Philips reorganisatie eind jaren 80, liet in mijn directe omgeving zijn sporen na en veel vaders kwamen zonder werk te zitten. Er werd respectloos met mensen omgegaan, vond ik toen.

Daar ontstond de drijfveer om iets met organisatie-ontwikkeling en ontwikkeling van mensen te doen. Zo bedacht ik dat ik eerst bij een grote organisatie wilde werken om intern ervaring op te doen. Dan als extern adviseur om ontwikkelervaring op te doen bij veel soorten organisaties. Om uiteindelijk mijn eigen praktijk als trainer/coach te starten. En nu, meer dan 20 jaar later is het precies zo gegaan.

Professionele aanmoediging

Ergens was ik vergeten waar ik naar onderweg was en hoe ik wilde zijn. Tijdens een wereldreis (2001) heb ik een schrift gekocht en 38 doelen voor mijzelf opgeschreven. Na de reis startte ik een opleiding en even later in 2004 mijn eigen bureau: Encouragement. Het begin van een leven waarin mijn hoofd en hart meer in balans zijn.