Coaching

Professionele aanmoediging voor een gelukkig en authentiek leven.

Herken jij je in een van onderstaande thema's?

In balans

Heb je ook zo’n behoefte aan rust, maar heb je het gevoel dat je daarmee iedereen in de steek laat?

Heb je af en toe het gevoel dat je een kop vol met watten hebt en kost het je moeite je te concentreren of dingen te onthouden of te herinneren?

Wil je meer plezier in het leven en een manier vinden om de batterij op te laden en weer in balans te komen?

Relaties en geluk

Loop je er ook tegen aan dat communiceren soms net vechten lijkt, op aanvallen, verdedigen en je terug trekken en kom je daardoor zakelijk en ook privé niet helemaal uit de verf?  

Na 75 jaar mensen gevolgd te hebben van jong naar oud zijn ze bij Harvard achter het geheim van echt geluk gekomen. Mensen die in staat zijn verbinding aan te gaan en hun relaties goed te managen hebben hiermee de sleutel voor succes en hun eigen geluk in handen. 

Motiveren van mensen

Je hebt een bedrijf of een leidinggevende positie. De focus ligt voor jou niet meer op dingen doen, maar op het aantrekken van talent, behouden en motiveren van mensen.

Je hebt behoefte aan een klankbord, een sparringspartner om je strategieen tegen het licht te houden en te kijken of het slimmer of effectiever kan. 

En natuurlijk wil jij ook helemaal jezelf blijven hierin.

Moed en vertrouwen

Zelfvertrouwen? Waar koop je dat? En doe dan maar meteen een extra portie moed en zelfkennis bij. 

Als je weet dat zelf vertrouwen betekent dat je op jezelf moet vertrouwen dan is dat al stap 1. 

Hoe zou het zijn als ik je een eind op weg help zodat je jouw eigen zelfvertrouwen versterkt, je beter gaat vertrouwen op je eigenwijs-heid, en je perspectieven rooskleuriger en helderder worden?

Gooi- en vechstreek


Encouragement heeft coachinglocaties in Amsterdam. Bilthoven, Kouderkerk a/d Amstel en Hilversum. 

Oriƫnterend gesprek

In een kennismakingsgesprek kijk je of coaching iets voor jou is en vertel je wat je coachingsdoelstelling is en wat je verwacht te willen bereiken door middel van coaching.

Daarnaast vertel ik je het een en ander over de zakelijke kant van coaching en hoeveel sessies ik denk dat er nodig is. Het allerbelangrijkste is of we aan het einde van het gesprek kunnen vaststellen of er wederzijds een goede ‘klik’’ is. Kan ik iets met jouw doelen en heb je er zin in gekregen om aan de slag te gaan?

Een kennismakingsgesprek duurt een half uur en is vrijblijvend. Je kunt kiezen voor een telefonische intake, een gesprek via de Skype of afspreken om elkaar face-to-face te ontmoeten. Het gesprek is zowel van jouw als mijn kant vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanpak coachingstraject

De naam Encouragement heb ik niet voor niets gekozen omdat ik geloof in de positieve aanpak. Martin Seligman is de grondlegger van de positieve psychologie en hij was de eerste die onderzocht hoe mensen gelukkig zijn. 

Elysa Kramer van Encouragement

In de coaching is deze positieve aanpak ook de kern. Het is goed om te weten wat niet werkt voor jou en om je belemmeringen in kaart te brengen. Nog zinvoller en bruikbaarder is om te kijken naar wat juist is en wat wel werkt voor jou. Sleutelwoorden bij de coaching zijn: oplossingsgericht, toekomstgericht, veerkracht en een gezonde dosis positief realisme.

Als er sprake is van een concreet coachingsdoel, geloof ik sterk in kortdurende trajecten waarin ik je een eind op weg help en coach om jezelf te coachen. Een coachingstraject bestaat uit 4-8 sessies met aanvullende huiswerk-, lees- en praktijkopdrachten. Na de intake stel ik een kort coachingscontract op. Tussen de sessies door kun je mij altijd mailen. 

Ik kan een klankbord zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een sparringspartner wanneer de agenda dat toelaat en wanneer daar behoefte aan is. Er is dan sprake van een langdurige coachingsrelatie, waar ad hoc een afspraak wordt gepland.